Ons erelid Leen van der Velde overleden.

Geplaatst op 03-05-2020  -  Categorie: Algemeen intern

3 november 1934 - 29 april 2020

 

leen-staand-opening-havengebouw-sized

In de leeftijd van 85 jaar overleed ons erelid dhr. Leen van der Velde.
Met lidnummer 13 was Leen een van de eerste leden van onze vereniging. Vanwege zijn zeer bijzondere verdiensten voor onze watersportvereniging werd Leen benoemd tot erelid.

Bij de aanleg van de oude jachthaven was hij een van de meest drijvende krachten. Altijd vol energie, nieuwe ideeën -ook buiten het gebaande pad-, maar vooral ook een echte doener. Met laarzen in de bagger bij de aanleg van de haven, sjouwen bij de bouw van steigers, daar had hij het naar zijn zin.
Hij kon met zijn elan ook andere leden meekrijgen voor de goede zaak: onze WSV-Herkingen.

Later stond Leen aan de wieg van de aanleg van onze huidige, in 1981 geopende verenigingshaven. Met durf en inzicht kreeg Leen heel veel voor elkaar. Geen drempel was onneembaar voor hem, desnoods sleepte hij de lokale politiek er met de haren bij. Doorgaan, altijd maar doorgaan, geweldig!

Leen was vele jaren als voorzitter lid van het bestuur. Ook na zijn voorzitterschap bleef hij nauw met de watersport verbonden, o.a. via zijn bedrijf L.J. vd  Velde Watersport b.v., met als topper de aanleg en exploitatie van Herkingen Marina.

Leen was gedreven en actief tot op hoge leeftijd, ook in het bedrijfsleven, het dorp, de lokale politiek, het hield nooit op.
Hij bleef altijd geïnteresseerd in de WSV en wilde blijven samenwerken met de WSV. Tot op hoge leeftijd had hij steeds tijd voor een praatje rond onze vereniging. Lekker op een stoel in de zon, voor zijn woning aan de Groene Kruisweg.

Leen, een man met een missie en een bewogen verenigingsmens.
We durven te stellen dat zonder Leen van der Velde onze watersportvereniging nooit was geworden wat deze nu is.

We zullen hem altijd blijven herinneren.

Bedankt Leen !!!!