Nieuwe fase, versoepeling van de maatregelen.

Geplaatst op 06-05-2020  -  Categorie: Algemeen intern

Mits voorzien van eigen sanitair wordt volledig gebruik van boot met vaste ligplaats weer toegestaan.
Het bestuur heeft de leden per email hierover geïnformeerd:


6 mei 2020

Aan de leden,

Wij kunnen u melden dat de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft besloten om met ingang van zaterdag 9 mei 2020 mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken en jachthavens in Rotterdam-Rijnmond (dus ook in Herkingen) weer volledig gebruik te laten maken van hun stacaravan, boot met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is. Dit wel met de voorwaarde dat deze vaste plekken voorzien zijn van eigen sanitair.

Het dringende beroep blijft aan u om u te houden aan de RIVM-maatregelen en de veilige afstand van 1,5 meter in acht te nemen.

Op dit moment blijft het gezamenlijke sanitair op onze haven gesloten. 
Zowel de stortplaats voor chemische toiletten alsook de afvoerpomp voor vuilwatertanks blijven beschikbaar. 

In de persconferentie van vanavond heeft premier Rutte medegedeeld dat -zoals het er nu naar uitziet- onze haven per 1 juli 2020 weer “volledig” in gebruik genomen kan worden, zowel het sanitair als het Krabbennest.

Het blijft een onduidelijke situatie met dagelijkse wijzigingen en ook voor uw bestuur is het erg onduidelijk wat nu wel of niet toegestaan is op en rond de Grevelingen. Wij adviseren dan ook dringend om bij het varen dagelijks het blog van Staatsbosbeheer te raadplegen voor de laatste stand van zaken:

Klik hier voor het blog van Staatsbosbeheer.

Tot slot duiden wij u op het huidige verschil in de situatie in Zeeland en Zuid-Holland.
Zo mag in het Zeeuwse deel van de Grevelingen niet overnacht worden aan openbare aanlegplaatsen en op een schip voor anker. In het Zuid-Hollandse deel van de Grevelingen mag dit juist weer wel. De eilanden blijven gesloten voor publiek, aanleggen is niet toegestaan.

 

Wij hopen u hiermee volledig te hebben geïnformeerd.

Het Bestuur.